Vijesti iz rubrike Scitech
utorak, 15 Avgust 2017 00:00

Na Antarktiku ispod leda pronađen 91 vulkan

Ocijeni...
(0 glasova)

led4Ispod leda na Antarktiku je pronađen 91 vulkan. Tokom istraživanja naučnika sa Univerziteta u Edinburgu ispod ledene kore na Antarktiku pronađeno je veliko vulkansko područje. Geolog Robert Bingham izjavio je kako je pronađen 91 vulkan, ali da još uvijek nije poznato koliko su aktivni, te da se radi dobijanju tih informacija. "Za našu planetu je izrazito važno da otkrijemo koliko su ovi vulkani aktivni", rekao je Bingham koji je dodao kako ukoliko jedan od njih eruptira, doći će do topljenja leda, što će povećati nivo vode. Informacije o pronalasku su objavljene u listu "Geological Society".
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/nauka-tehnologija/okolina/Na-Antarktiku-ispod-leda-pronadjen-91-vulkan/438827

Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

(AA)

Procitano 682 puta

S5 Box