Vijesti iz rubrike Scitech
četvrtak, 01 Mart 2018 00:00

Majneri kriptovaluta u 2017. kupili 3 miliona grafičkih kartica

Ocijeni...
(0 glasova)

pc1Iako je vrijednost Bitcoina, ili bilo koje druge kriptovalute, izuzetno nestabilna, mnogi se hvataju u koštac sa tim rizikom u nadi da će zaraditi ogromnu sumu novca. Taj rizik se najviše isplatio prodavcima grafičkih kartica, pošto su u 2017. godini majneri kupili čak 3 miliona kartica ukupne vrijednosti od 776 miliona dolara.

Podaci stižu od strane sajta Jon Peddie Research, koji se bavi istraživanjem i vođenjem statistike koja se tiče trendova u kompjuterskoj industiji.

Doktor Džon Pedi je izjavio kako je uprkos velikim zahtjevima za rudarenje kriptovaluta “gejming oduvijek bio i ostaće glavni vodič prodaje GPU-a”. Pomama za grafičkim karticama i dalje traje, ali predviđanja navode da će interesovanje početi da slabi.

Dok sa druge stranje imamo predviđanja kompanije Nvidia da će njihova cijena grafičkih kartica nastaviti da raste sve do trećeg kvartala 2018. godine, piše play.co.rs.

Ovo najviše šteti gejmerima, odnosno osobama koje grafičku kartu uzimaju za neku drugu potrebu, a ne za rudarenje, zbog toga je isto Nvidia nedavno preporučila prodavcima da karte prodaju gejmerima a ne majnerima.

(NN)

Procitano 987 puta

S5 Box