Print this page
utorak, 24 Juli 2018 00:00

Microsoft agresivnom kampanjom protiv svog najpopularnijeg OS

Ocijeni...
(0 glasova)

windows1Kraj podrške za Windows 7 je najavljen za januar 2020. godine. Microsoft želi da iskoristi taj period kako bi ubijedio korisnike da izvrše nadogradnju na Windows 10, prije nego što posljednja ažuriranja budu isporučena.

Kompanija je nedavno dala instrukcije svojim partnerskim kanalima da podstaknu korisnike Windowsa 7 da izvrše nadogradnju na Windows 10 prije kraja prestanka podrške, pa se očekuje da će još agresivniji pristup biti primijenjen početkom 2019. godine.

Izvještaj kompanije ChannelEye otkriva da Microsoft želi da partneri budu svjesni da se Windows 7 podrška približava kraju, a agresivnom kampanjom se očekuje povećanje broja korisnika koji će izvršiti nadogradnju na Windows 10.

Windows 7 je trenutno najpopularniji desktop operativni sistem na svijetu i ukoliko Microsoft ne uspije da ubijedi korisnike da nadograde svoj OS u narednih 18 mjeseci, "sedmica" bi mogla postati novi Windows XP.

Prema podacima eksternih istraživanja, Windows 7 je i dalje vodeći izbor desktop korisnika, sa učešćem od 43 procenta, dok je Windows 10 drugi sa tržišnim učešćem od oko 34 procenta.

(b92)

Procitano 2459 puta