Print this page
subota, 13 Oktobar 2018 00:00

Najbolji video playeri za Windows

Ocijeni...
(0 glasova)

pcNe znate koji biste medijski plejer odabrali među mnogobrojnima koji su u ponudi?

Za ovih pet plejera vjerujemo da bi najbolje mogli da odgovaraju vašim potrebama.

VLC Media Player
VLC Media Player je najpopularniji softver za reprodukciju multimedijalnih sadržaja na svijetu koji na jednom mjestu nudi praktično sve što bi moglo da vam zatreba, kao i napredne postavke i mogućnosti prilagođavanja, a uz to je i besplatan, piše "Tportal".

Nedostatak mu je to što je poprilično zahtjevan, pa neće najbolje funkcionisati na starijem hardveru. Ipak, zato će se bez problema nositi sa najpopularnijim video formatima (MP4, AVI, MKV), čitati datoteke s DVD-a, CD-a i USB-a te prenositi video uživo streamingom.

PotPlayer
PotPlayer je južnokorejska besplatna aplikacija koja je, poput VLC-a, namijenjena onima koji traže rješenje za većinu zadataka i problema na jednom mjestu. Ali, za razliku od VLC-a odlično se nosi sa većim datotekama i novijim video formatima, a nudi i više mogućnosti prilagođavanja kao i napredne funkcije kao što su preview scena, označavanje bookmarkom, snimanje video klipa...

Ujedno manje opterećuje resurse kao što je to slučaj sa VLC-om. Dostupna je samo za operativni sisitem Windows.

Media Player Classic
Media Player Classic je veteran među aplikacijama za reprodukciju medijskih sadržaja. Brz je, ne opterećuje prekomjerno kompjuterske resurse i nudi napredne funkcije poput preuzimanja titlova i integraciju sa servisom Skype.

Još od 2003. godine omiljena je alternativa Windows Media Playeru. Od 2006. razvija se u dva različita smjera: Home Cinema (MPC-HC) i Black Edition (MPC-BE). Home Cinema bolji je izbor za svakodnevne, manje zahtjevne korisnike. Lagan je, podržava najnovije video standarde i formate.

Black Edition je nadograđeno izdanje za zahtjevne korisnike, sa više funkcija, poboljšanja i nadogradnji, ali i komplikovanije za korišćenje.

ACG Player
Veoma je lagan, vrlo jednostavnog korisničkog interfacea, sa podrškom za upravljanje gestikulacijom i popisima za reprodukciju, rad u više prozora, streaming uživo, promjenu prikaza titlova...

Ima i još lakše izdanje Ax-Lite Video Player, koje je još brže, iako nema neke funkcije koje puno izdanje nudi.

MVP
MVP umjesto tradicionalnog korisničkog interfejsa nudi minimalističke kontrole za upravljanje, uglavnom prilagođene za korišćenje kompjuterskog miša iako je izvrsno prilagođen i radu na ekranima osjetljivim na dodir.

(Tportal.hr)

Procitano 2547 puta