Vijesti iz rubrike Zanimljivosti
četvrtak, 30 Juni 2016 00:00

Sarajevski aerodrom ne zna engleski jezik

Ocijeni...
(1 glasova)

aerodrom1U skladu sa očekivanim rastom prometa, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se u posljednje vrijeme nekoliko radi na preuređenju postojećih kapaciteta. U sklopu preuređenja urađena je nedavno i tzv. "brza linija" koja je rezervirana za prioritetne putnike iz biznis klase te službenike, a koja treba da rezultira bržim i efikasnijim protokom putnika u ovom segmentu.
No postavljena signalizacija, koja bi trebala da usmjeri domaće i strane turiste, dobila je komičnu notu, zbog neispravno napisanog naziva na engleskom jeziku. Naime, umjesto Business Class (što je ispravno), na sarajevskom aerodromu stoji natpis BuSSines (što je neispravno).

Nepoznavanje engleskog jezika izaziva podsmijehe stranih gostiju, što je sarajevskom aerodromu donijelo bespotreban blam. Nepismenost i nepoznavanje engleskog jezika tako je prvo što putnici koji slete tamo vide. No nikome od skoro 500 radnika Međunarodnog aerodroma Sarajevo ovaj detalj nije zapao za oko, pa tako niti palo na pamet da izvrši ispravku.

(Vijesti.ba)

Procitano 1115 puta

S5 Box