Vijesti iz rubrike Zdravlje
subota, 03 Decembar 2016 00:00

Izbjegnite najčešće greške u gubljenju kilograma

Ocijeni...
(0 glasova)

vjezbanjeŽelite da smršate, ali u tome ne uspijevate. Gladujete, odričete se omiljenih poslastica, vježbate, a rezultati ipak izostaju. Možda sve to što radite nema efekta, jer pravite osnovne greške u koracima. Ovo su neke od njih, pišu Novosti.
Pretjerujete sa "zdravom hranom"

Bijeli hljeb ste zamijenili raženim, suncokretovo ulje maslinovim ili kokosovim, meso sojom, grickalice orašastim plodovima... Sve je to u redu samo ako imate mjeru i ograničavate porcije umjesto da se opuštate, jer znate da su namirnice zdrave.

Ne spavate dovoljno

Ako spavate manje od sedam sati, usporavate metabolizam, uzburkavate hormone i tako umanjujete šanse za gubitak kilograma.

Previše vejžbate

Stručnjaci tvrde da mršavljenje 80 odsto zavisi od ishrane, a samo 20 odsto od vježbanja. A mnogi koji vježbaju svakog dana opuste se sa obrocima, jer misle da sve mogu da skinu u teretani.

Večerate prerano

Većina stručnjaka kaže da treba večerati do 18.00 sati, ali ukoliko idete u krevet poslije ponoći, do tada ćete biti gladni, što usporava metabolizam. Suština je da 70 odsto svih kalorija unesete u tijelo u obrocima prije večere, a samo 30 uveče. Tada neće biti važno da li jedete u 19.00 ili u 23.00.

(Nasevijesti.com)

Procitano 613 puta

S5 Box