Vijesti iz rubrike Zdravlje
nedjelja, 11 Februar 2018 00:00

Đumbir - od predjela do deserta

Ocijeni...
(0 glasova)

djumbirČuven je đumbir u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima. . .
Nijedan začin ne ide uz zimu tako prirodno kao đumbir. Sinonim za kuhinju južne Azije postao je popularan u Evropi i celom svetu. Ne bez razloga, dodaje ukus i vrelinu svakom jelu, od predjela do deserta.

Čuven je u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima, smutiju, sladoledu jer se odlično slaže uz slatke kombinacije iako to niko ne bi rekao na prvi pogled.

Kad kupujete, birajte onaj sa tanjom korom, izbegavajte mekan jer je to znak da stoji već dugo. Odlomite koliko želite, ako se teško lomi, i to je znak da je bajat. Ako ga koristite često, držite ga u frižideru u plastičnoj kesi sa zatvaračem iz koje ste prvo istisnuli vazduh, u suprotnom, zamrznite ga i ostaće svež mesecima.

(Novosti)

Procitano 2701 puta

S5 Box