Vijesti iz svijeta
četvrtak, 31 Maj 2018 00:00

Zadarska policija pucala na kombi sa migrantima, povrijeđeno dvoje djece

Ocijeni...
(0 glasova)

policija1Zadarska policija izvijestila je da je sinoć oko 22 sata spriječila pokušaj krijumčarenja osoba na području Donjeg Srba, gdje je zaustavila kombi s migrantima ispalivši prema njemu više metaka pri čemu je dvoje djece u kombiju povrijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti.

U policijskom saopćenju navodi se kako su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja.

Policija je zatim na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

"Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s povredama od vatrenog oružja i više njih s povredama od opasne vožnje", navodi se u priopćenju.

Povrijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici.

 

FENA)

Procitano 216 puta

S5 Box