Print this page
srijeda, 09 Januar 2019 00:00

Grupa NATO brodova namjerava ući u Crno more

Ocijeni...
(0 glasova)

brod4Ulazak brodova NATO-a u Crno more reguliran je konvencijom Montre, koja ograničava prolaz brodovima mornarica koje ne pripadaju crnomorskim državama.
Boravak borbenih brodova ostalih zemalja u Crnom moru vremenski je ograničen.

Šef ukrajinske misije pri NATO-u Vadim Pristajko izjavio je da Alijansa povećava učestalost ulaska brodova zemalja članica u Crno more.

"Postoje stalne operativne grupe (ratnih brodova mornarice) i Holandija sada predvodi jednu od njih... Oni također namjeravaju da uđu u Crno more", rekao je Pristajko za TV stanicu 112 Ukrajina, prenosi portal UkrainaNews, pozivajući se na ukrajinsku novinsku agenciju.

Pristajko je dodao da je frekventnost ulaska brodova NATO-a u Crno more ograničena konvencijom Montre, koja ograničava prolaz brodovima mornarica koje ne pripadaju crnomorskim državama.
Brod prošao kroz Dardanele

Boravak borbenih brodova ostalih zemalja u Crnom moru vremenski je ograničen, u skladu s tom Konvencijom iz 1936. godine.

Ukrajinska agencija je ranije javila da je prije dva dana desantni brod američke ratne mornarice Fort McHenry u sastavu 22. Pomorske ekspedicione grupe prošao kroz Dardanele u Crno more.

 

(Agencije)

Procitano 385 puta