Vijesti iz svijeta
srijeda, 08 Maj 2019 00:00

SAD na Bliski istok šalje i četiri bombardera kao odgovor Iranu

Ocijeni...
(0 glasova)

americkavojska4Zvaničnici su rekli Reutersu da će to vjerovatno biti avioni B-52 i da oni još nisu poslani na Bliski istok.

SAD želi pokazati da će 'neumoljivo' uzvratiti na bilo koji napad.

Američka vojska najvjerovatnije će na Bliski istok poslati i četiri bombardera zajedno s osobljem za letenje i održavanje, rekli su u utorak za Reuters američki zvaničnici.

Zvaničnici, koji su govorili pod uvjetom da ostanu anonimni, rekli su da će to vjerovatno biti avioni B-52 i da oni još nisu poslani na Bliski istok.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Bolton u nedjelju je izjavio da administracija Donalda Trumpa šalje grupu nosača i bombardera na Bliski istok.
Trump nikad bliže sukobu s Iranom

To je nazvao odgovorom na zabrinjavajuće "indikacije i upozorenja" Irana, s ciljem da se pokaže da će Sjedinjene Američke Države "neumoljivo" uzvratiti na bilo koji napad.

Portal Politico.eu danas je prenio da je američki predsjednik Donald Trump najbliže vojnom sukobu s Iranom u svom mandatu nakon što je preusmjerio ratne brodove na Bliski istok kako bi odgovorili na ono što su zvaničnici u ponedjeljak nazvali "pojačanim prijetnjama Irana američkim vojnicima i objektima".

(Agencije)

Procitano 542 puta

S5 Box