Vijesti iz svijeta
srijeda, 19 Avgust 2020 00:00

General ruske armije poginuo u Siriji

Ocijeni...
(0 glasova)

sirija7Tri ruska vojnika su ranjena tokom granatiranja ruskog konvoja nedaleko od Deir al Zora.

U ponedjeljak je granatirana zajednička tursko-ruska patrola u provinciji Idlib, ali nije bilo povrijeđenih.

Ruski general poginuo je, a tri ruska vojnika su ranjena tokom granatiranja ruskog konvoja nedaleko od Deir al Zora u Siriji, saopćilo je u utorak rusko Ministarstvo odbrane.

Reuters navodi kako je riječ o jednom general-majoru, ali agencija nije navela identitet poginulog oficira.

U izvještaju Reutersa se navodi kako je bomba eksplodirala na putu kojim je prolazio ruski vojni konvoj, prenosi Tanjug, pozivajući se na ruske agencije RIA i Tass.

Iste podatke objavila je i agencija Anadolija, koja navodi kako je improvizirani eksplozivni uređaj detoniran dok je konvoj prolazio ka vojnoj bazi Hmeimim, koja se nalazi nešto zapadnije od Deir er-Zora.

U ponedjeljak je granatirana zajednička tursko-ruska patrola u provinciji Idlib, ali nije bilo povrijeđenih, dodaje se.

Udari ruske avijacije

U međuvremenu, nakon šestomjesečnog primirja, na nekoliko gradova koji su pod kontrolom pobunjenika na sjeverozapadu Sirije izvršeni su zračni napadi, iza kojih, kako se vjeruje, stoji ruska ratna avijacija.

Prema dostupnim informacijama, borbeni avioni su sa velike visine bombardirali područja oko Harbanusha i Sheik Bar Nara, ali se vjeruje da je riječ o ruskim Suhojima.

Ruska ratna avijacija je ovog mjeseca bombardirala planinske zabiti u Latakiji, gdje se kriju pobunjenici, međutim, ni zvanična Moskva ni sirijska armija nisu do sada komentirali ko stoji iza kršenja sporazuma o prekidu vatre.

 

(Agencije)

Procitano 165 puta

S5 Box