Sadržaj iz rubrike Duhovnost
nedjelja, 22 Septembar 2019 00:00

U S. Mostu održana tribina na temu ´Bolest nije kraj´

Ocijeni...
(2 glasova)

nedim1U petak, 20.9.2019.god. sa početkom u 19.30h u gradskoj džamiji u Sanskom Mostu održana je javna tribina na temu ˝Bolest nije kraj˝.

Gost tribine i predavač bio je hafiz prof. Nedim Botić koji je o temi nadahnuto govorio kroz lični primjer i iskustvo koje je imao u skoro desetogodišnjem periodu liječenja od teške bolesti.

Hafiz Botić je naizmjenično i slikovito govorio o svome putu oporavka i o principima kojih se trebamo držati kod iskušenja bolesti i drugih problema, bilo kao pojedinci ili kao zajednica. Između ostalog spomenuo je da kod problema svako treba da zatraži pomoć od svojih prijatelja, od okoline i društva, da razgovara o problemu i vjeruje u izbavljenje i ozdravljenje i da traži rješenje.

Nakon toga slijedi razumijevanje i pomoć zajednice što je veoma važno, te strpljenje i nada u ozdravljenje. ˝Dok su mnoge moje vršnjake, blagodati, zdravlje, imovina i drugari odveli u ponor droge i suicida, mene je moje iskušenje odvelo u okrilje vjere i džamije˝- riječi su našeg predavača kojima je pojašnjavao smisao iskušenja i pravilnog shvatanja blagodati.

Tribina je održana u lijepom i prijatnom ambijentu pred značajnim brojem vjernika, a organizatori su bili Medžlis IZ S. Most i Savez Bošnjačkih nevladinih organizacija sa svojim članicama iz S. Mosta (Akos Most, Exit media, OKC ˝Atis˝ i dr.).

Najtoplije se zahvaljujemo našem predavaču, hafizu Nedimu Botiću kao i samim organizatorima koji su nam priredili jedan osvježavajući događaj i lijepo druženje u S. Mostu.

nedim2

nedim3

nedim4

(nasevijesti.com)

Procitano 3222 puta

S5 Box