Vijesti iz BiH
srijeda, 11 Mart 2020 00:00

Stotine migranata sele iz Tuzle u Blažuj

Ocijeni...
(0 glasova)

imigrantibihac1Prema procjenama, na platou glavne autobuske i željezničke stanice u Tuzli boravilo je gotovo 700 migranata.

Mnogi od migranata su mjesecima bili u improviziranom šatorskom naselju.

Akcija premještanja nekoliko stotina migranata, koji su ilegalno boravili u Tuzli na platou ispred glavne autobuske i željezničke stanice, počela je u srijedu ujutro. Oni su smješteni u autobuse koji su krenuli prema prihvatnom centru Blažuj kod Sarajeva.

Prema procjenama u Tuzli je boravilo gotovo 700 migranata, prenosi Anadolija.

Pripadnici Policijske uprave Tuzlanskog kantona jutros su asistirali službenicima Službe za poslove sa strancima u akciji izmiještanja migranata sa platoa glavne autobuske stanice u Tuzli.

Anadolija

"Služba za poslove sa strancima počela je koordinirane aktivnosti iz svoje zakonom propisane nadležnosti, a u vezi sa izmještanjem migranata iz Tuzle na uslovniju lokaciju", navode u Policijskoj upravi Tuzlanskog kantona, prenosi Anadolija.
Improvizirano šatorsko naselje

Uslovnija lokacija je Migrantski centar u Blažuju, a preduzete aktivnosti su epilog nedavnih sastanaka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem.

Mnogi od migranata su mjesecima bili u improviziranom šatorskom naselju na platou autobuske i željezničke stanice.

(Agencije)

Procitano 1157 puta

S5 Box