Vijesti iz BiH
nedjelja, 15 Mart 2020 00:00

Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti u Banjaluci

Ocijeni...
(0 glasova)

banjaluka3Svi ugostiteljski objekiti u Banjaluci zatvaraju se do 23. marta ove godine, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

On je to rekao nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada. Zamolio je susjedne opštine da preduzme mjere koje je donio grad Banjaluka.

Trgovine, osim trgovina prehrambenim proizvodima, robama široke potrošnje zatvaraju se do 23. marta, rečeno je na pres-konferenciji.

Kako je rekao, zanatstvo, osim taksi službe zatvaraju se takođe do 23. marta, dok javne kuhinje imaju dozvoljen rad, ali preko šaltera.

"Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine", naveo je Radojičić i dodao da će apoteke raditi bez promjene radnog vremena sa obezbjeđenim rastojanjem.

Naveo je da će Gradska uprava uputiti dio zaposlenih na rad od kuće, dok će u drugim gradskim ustanovama i preduzećima biti organizovan minimalan proces rada i da dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktuelne situacije.

"Gradski štab je donio mjere koje stupaju na snagu odmah", rekao je Radojičić naglašavajući da je takva odluka donesena zbog zaštite širenje zaraznih bolesti.

Rekao je da jedna od osoba za koju je danas utvrđeno da je zaražena virusom korona nije iz Banjaluke, ali se dovodi u vezu sa jednom osobom iz ovog grada.

Dodao je da je broj oboljelih u Banjaluci porastao je za tri od posljednje sjednice Štaba održane u petak, uz napomenu da u ovom gradu postoje tri takozvana mikroklastera.

(Nezavisne)

Procitano 1118 puta

S5 Box