Vijesti iz BiH
petak, 24 April 2020 00:00

Džaferović primio ambasadora Pakistana: Nedopustive su prijetnje diplomatama u našoj zemlji

Ocijeni...
(0 glasova)

dzaferovicPredsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio ambasadora Islamske Republike Pakistan Muhammada Khalida Raoa i tom prilikom su razgovarali o aktuelnoj tematici ilegalnih migracija, što je naročito interesantno u kontekstu jučerašnje poruke ministra Fahrudina Radončića.
Ambasador Rao informisao je predsjedavajućeg Džaferovića da je Ambasada Pakistana spremna za punu saradnju s institucijama BiH u borbi protiv ilegalnih migracija i da to nije bilo, niti će biti dovedeno u pitanje. Predsjedavajući Džaferović je naglasio da je Bosna i Hercegovina zainteresovana da zajedno sa svojim partnerima rješava pitanje ilegalnih migracija.

Naglasio je da su pri tome neprimjerene i nedopustive prijetnje i uvrede ambasadorima akreditovanim u našoj zemlji.

Džaferović se ovdje referirao na jučerašnju izjavu ministra sigurnosti Fahrudina Radončića koji je kazao da pouzdano zna da neke zemlje poput Pakistana neće sarađivati o pitanju ilegalnih migracija, a s obzirom na to da je iz Pakistana najviše migranata u BiH, poručio je da bi zbog toga i ambasador Pakistana mogao biti proglašen nepoželjnom osobom u našoj zemlji.
Sagovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan izuzetno dobri te da se odvijaju u duhu prijateljstva dvije države. Konstatovano je da Bosna i Hercegovina od prvog dana svoje nezavisnosti ima izuzetnu podršku Pakistana, a ona je naročito bila vidljiva tokom agresije na našu zemlju. Istovremeno, Bosna i Hercegovina je pružala pomoć Pakistanu u teškim trenucima, kakav je bio veliki zemljotres iz 2005. godine.
Razgovarano je i o detaljima ranije dogovorene posjete predsjedavajućeg Džaferovića Pakistanu, koja bi trebalo da doprinese dodatnom jačanju prijateljskih odnosa dviju država. S obzirom na pandemiju koronavirusa, posjeta će biti realizovana čim to dozvole okolnosti.

Predsjedavajući Džaferović je ambasadora Raoa zamolio da prenese iskrene čestitke premijeru Pakistana Imranu Khanu i pakistanskom narodu, povodom početka ramazana.

(Klix.ba)

Procitano 1208 puta

S5 Box