Vijesti iz BiH
četvrtak, 05 Avgust 2021 00:00

Džaferović: Poruke koje je Dodik uputio Bošnjacima su sramne

Ocijeni...
(0 glasova)

dzaferovicNa Dodikove istupe reagovao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je rekao da u takvom ponašanju ne vidi ništa novo i nešto što već nije viđeno ranije.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra kako sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i političara iz bh. entiteta Republika Srpska s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, nije ništa novo i što se nije vidjelo ranije, javlja Anadolija.

“Ništa novo, već smo bezbroj puta imali priliku da to vidimo. Dodik pritisne opoziciju pa svi zajedno odu. Koliko sam vidio, sad su to ipak bili odvojeni susreti s Vučićem. On tamo dođe, ciči, pišti, vrijeđa sve ovdje u BiH, Vučić to polako smiruje, pokušava da hendla situaciju, Dodik promijeni mišljenje i sad će tražiti način kako da se vrati nekim aktivnostima koje su bile redovne, pa čak i njegovom poslu u Predsjedništvu BiH”, pojasnio je Komšić.

Kako je kazao, nije to ništa što nije bilo očekivano.

“Nažalost, već treću godinu mandata Dodika u Predsjedništvu gledamo isti scenarij po ko zna koji put. Nadam se da je i posljednji”, dodao je Komšić.

Džaferović: Dodikove poruke sramne

Sjećat ćemo se sa ponosom naše prošlosti i naše odbrambeno-oslobodilačke borbe, nikada to nećemo zaboraviti i prenosit ćemo to na buduće generacije, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović na centralnom programu manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2021.” na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, javlja Anadolija.

Poručio je da BiH, 28 godina nakon slavne bitke za odbranu Sarajeva i Igmana, ide dalje.

“I BiH će, ako Bog da, u konačnici postati funkcionalna, efikasna država, članica EU i NATO saveza. Svi ljudi u BiH će u konačnici biti ravnopravni, bez obzira u kojem dijelu BiH da žive. Ovih dana možemo da čujemo i drugačije poruke, koje dolaze iz entiteta Republika Srpska, sramne su to poruke i neka je stid i sram svakog onog ko takve poruke izgovara. Žao mi je što moram pomenuti njegovo ime jer ne zaslužuje to večerašnja manifestacija ali moram. Poruke koje je jučer i prekjučer poslao Dodik, pogotovo koje su upućene Bošnjacima kao narodu, su sramne poruke, to ozbiljni i odgovorni političari nikada ne rade”, dodao je Džaferović.

(Agencije)

Procitano 687 puta

S5 Box