Vijesti iz ekonomije
srijeda, 01 April 2020 00:00

Novalić najavio plan 'težak' milijardu KM: Pravo subvencije onima koji ne otpuštaju

Ocijeni...
(0 glasova)

novalicU sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan je sastanak šefova klubova zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH sa premijerom Fadilom Novalićem.
Novalić je na sastanku predstavio plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa na privredu.
– Upravo sam održao sasatanak sa predstavnicama svih političkih stranaka koje participiraju u federalnom parlamentu, gdje sam im predstavio okvirni program stabilizacijskih mjera, rekao je Novalić u obraćanju nakon sastanka.

Dodao je da su zastupnici dali određene peimjedbe i bili vrlo konstruktivni, te će ih razmotriti na sjednici Vlade u petak.

– Glavni prioritet Vlade je subvencioniranje doprinosa i poreza, za sve zaposlene u realnom sektoru na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine. Pravo na subvencije će imati poslodavci koji nisu otpustilli radnike, rekao je Novalić i dodao:

– Mjere će obuhvatiti sve – od obrtnika do velikih preduzeća. Najavljujem formiranje dva fonda od milijardu maraka za pomoć privredi. Detaljnije ćemo vas informirati na nakon sjednice koja je zakazana u petak.

(Vijesti.ba)

Procitano 1991 puta

S5 Box