Print this page
četvrtak, 10 Decembar 2015 00:00

Prvi put u Evropi: Jedinstvena izložba o životu poslanika Muhameda a. s. od sutra u Sarajevu

Ocijeni...
(0 glasova)

izlozbaU okviru tradicionalne manifestacije Dani o Allahovom poslaniku "Selam, ja resulallah" koja počinje sutra, svi zainteresovani imat će priliku vidjeti jedinstvenu izložbu o životu poslanika Muhameda a. s. autora Esmira Halilovića.

Riječ je o izložbi "Upoznaj Poslanika s. a. v. s.", koja je dio stalne izložbene postavke u Medini. Osim u Saudijskoj Arabiji, ova izložba je bila postavljena i u Bahreinu, a sada će i građani u BiH, prvi u Evropi, imati priliku vidjeti originalne detalje iz života poslanika Muhameda a. s.

Izložba će biti postavljena u Brusa bezistanu u Sarajevu, a bit će otvorena za sve zainteresirane do 26. decembra. Nakon Sarajeva, ova izložba će biti postavljena u Parizu i Briselu.

Autor postavke je profesor na Islamsko-pedagoškoj akademiji u Zenici Esmir Halilović.

Postavka se sastoji od makete, koja sadrži kuću Poslanika, džamiju, grad Medinu, bitke na Uhudu i Hendeku, Hidžru i još mnogo toga. Sastavni dio izložbe su i panoi koji sadrže najvažnije detalje iz života poslanika Muhameda, kao i dokumentarne filmove na bosanskom jeziku, prikladne temi izložbe.

Cilj izložbe je da se na vizuelan način predstave najvažniji detalji iz života poslanika Muhameda a. s.

(Klix.ba)

Procitano 9797 puta