Vijesti iz regiona
petak, 01 Maj 2020 00:00

Milanović: Gdje god bude ‘Za dom spremni’, neću biti tu

Ocijeni...
(1 glasova)

milanovic1Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se nakon napuštanja Okučana, mjesta na kojem se jutros obilježava godišnjica akcije Bljesak.

Milanović je nakon sto je vidio osobe s majicama “Za dom spremni” odmah napustio Okučane.

“Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno. U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola; da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu.

Međutim, ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav.

Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati.

Za organizaciju nisam odgovoran, a premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dokle god uvjeti budu ovakvi, a ovo je netko namjerno napravio ja u tome neću sudjelovati.

Oznaci "Za dom spremni" nije mjesto na ovakvom mjestu”, istakao je hrvatski predsjednik.

(Vijesti.ba)

Procitano 1649 puta

S5 Box