Vijesti iz rubrike Sport
utorak, 14 Februar 2017 00:00

Postaje li Edin Džeko jedan od najskupljih igrača svijeta?

Ocijeni...
(1 glasova)

dzeko2Edin Džeko igra fantastično-preporođeno u dresu Rome ove sezone, a sa 18 golova je prvi strijelac italijanske Serie A. U svim dosadašnjim Rominim mečevima postigao je 24 gola u 34 utakmice.

Dobre partije privlače interese brojnih timova iz Italije, ali i Evrope. Francuski mediji proteklih nekoliko dana bave se imenom i prezimenom najboljeg bh. fudbalera, a kako navode brojni izvori Marseille je izuzetno 'zagrijan' za popularnog "Dijamanta".

Naime, ova ekipa pravi ozbiljnu rekonstrukciju igračkog kadra kojim žele biti konkurentniji u Francuskoj, te pomrsiti račune PSG-u, Monacu ili Nici, a za prvog strijelca Serie A spremni su izdvojiti vrtoglavnih 50 miliona eura.

Edin Džeko bi ovim transferom postao jedan od najskupljih igrača svijeta, a franucski tim procjenjuje da ga Roma neće pustiti za manji iznos.

Nedavno su španski mediji pisali i o Džeki za kojeg je navodno zainteresovan Real Madrid, te još pojedini timovi samog vrha evropskog fudbala, a intnezivniji razgovori će svakako biti obavljeni na ljeto, kada se otvori prelazni rok.

Ukoliko Marseille, ili bilo koji od zainteresovanih klubova plati pretpostavljenu sumu od 50 miliona eura - Edin Džeko bi ušao u klub od 20 najskupljih igrača svijeta.

(N1)

Procitano 10974 puta

S5 Box