Vijesti iz rubrike Sport
nedjelja, 19 Februar 2017 00:00

Prekinuta utakmica zbog nacionalističkog vrijeđanja Džanana Muse

Ocijeni...
(1 glasova)

musaPolufinalnu utakmicu Kupa Krešimira Ćosića obilježile su nemile scene u kojima je navijačka grupa "Tornado" sramnim povicima vrijeđala bh. košarkaša Džanana Musu koji igra za Cedevitu.

Cedevita se plasirala u finale Kupa Krešimira Ćosića pošto je slavila nad ekipom Zadra sa 97:75, ali je cijela utakmica ostala u sijenci vrijeđanja Džanana Muse.

Povicima "Muso Turčine, napu*i se k******" navijačka grupa "Tornado" koja prati ekipu Zadra na utakmicama, prekinula je na trenutak meč polufinala.

Reagovala je i policija koja je udaljila pomenutu grupu iz hale, te je utakimica nastavljena.

Bošnjaci u Hrvatskoj zabrinuti
Povodom prekida košarkaške utakmice polufinala Kupa Krešimira Ćosića između Cedevite i Zadra oglasili su se iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, prenosi Anadolija.

“Duboko smo razočarani i zabrinuti zbog neprimjerenog skandiranja dijela navijača, poticanja govora mržnje i u više navrata aludiranja na pripadnost određenoj vjerskoj i nacionalnoj grupi“, kažu iz VBNM, te dodaju:

“Pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj dali su velik doprinos u društvenom, kulturnom, znanstvenom, političkom, privrednom i sportskom životu, a posebno je važno sudjelovanje Bošnjaka branitelja u stvaranju samostalne i demokratske države Hrvatske. Stoga ovim putem pozivamo nadležne institucije da kroz pozitivne zakone Republike Hrvatske štite temeljna ljudska prava i slobode a učesnike jučerašnjih nemilih događaja najoštrije osude.“

(NN)

Procitano 9366 puta

S5 Box