Vijesti iz rubrike Sport
nedjelja, 25 Mart 2018 00:00

Mane: Držim se pravila islama i klanjam pet puta dnevno

Ocijeni...
(2 glasova)

maneU utorak će Bosna i Hercegovina u Le Havreu odigrati prijateljski susret sa selekcijom Senegala.
Prva zvijezda senegalske reprezentacije je krilni napadač Liverpoola Sadio Mane, koji će itekako biti opasnost po gol Zmajeva. On je uz Mohameda Salaha pokretačka snaga Redsa ove sezone, a prije utakmice sa BiH Mane je dao zanimljiv intervju i još jednom vjeru stavio u prvi plan.

"Religija mi je važnija od bilo čega. Poštujem pravila islama i molim se pet puta dnevno i nikada, baš nikada ne pijem alkohol", kazao je Mane, pa je dodao:

"Ne postoji nijedan problem između mog prakticiranja vjere i uspjeha. Uvijek sam želio da postanem nogometaš, moji roditelji su veoma ponosni na činjenicu da sam uspio u tome. Ni u jednom trenutku mi vjera nije odmogla, samo mi je pomogla da uspijem".

Mane je odrastao u Bambaliju, malom gradu u Senegalu, gdje je njegov otac bio imam najveće džamije, a upravo je Sadio platio rekonstrukciju tog vjerskog objekta. Baš kao i Salah i mnogi drugi afrički igrači, Mane novac daje u dobrotvorne svrhe i pomaže gladne i bolesne.

"U Senegalu je 90 odsto muslimana i možda 10 odsto hrišćana i svi žive u harmoniji i miru kao pravi prijatelji. Moj najbolji prijatelj Luca je kršćanin i mi smo uvijek posjećivali jedni druge.

"Živio sam u malom mjestu u Senegalu, bili smo odsječeni od svijeta, ali vjerovao sam uvijek da mogu uspjeti, mada neki i nisu baš. Sada sam tu gdje jesam, no ne planiram odustati niti se manje boriti. I dalje dajem sve od sebe, a nogomet mi je uz vjeru nešto najvažnije u životu".

"Bilo je malo teško u Engleskoj na početku zbog vremena i kiša, ali volim nogometnu kulturu u ovoj zemlji. Neko vrijeme sam se zadržavao u hotelu, ali sada više uživam u Liverpoolu. Zadovoljstvo je biti u ovako velikom klubu i raditi s Kloppom. On je zaista fantastičan, svi igrači ga cijene i vole", tvrdi Mane.

(sportsport.ba)

Procitano 7855 puta

S5 Box