Vijesti iz rubrike Zanimljivosti
utorak, 10 Januar 2017 00:00

Zbog krađe daljinskog za TV dobio 22 godine zatvorske kazne

Ocijeni...
(0 glasova)

hapsenje1Muškarac koji je optužen da je ukrao daljinski upravljač za TV dobio je 22 godine zatvorske kazne.

Eric Bramwell proglašen je krivim, a izrečena mu je zatvorska kazna, a pravo na pomilovanje ima tek nakon odslužene jedne polovine zatvorske kazne, odnosno 11 godina.

Tridesetpetogodišnjak je u augustu 2015. godine uzeo daljinski iz stambenog kompleksa u Wheatonu, Illinois, a po izlasku iz stana - ispala mu je rukavica.

DNK uzorak sa rukavice podudarao se sa Bramwellovim DNK uzorkom, a budući da se već nalazio u policijskoj bazi - nije ga bilo teško pronaći.

Tužitelji su kazali da zbog ranijih kriminalnih aktivnosti treba da dobije zatvorsku kaznu od minimalno 30 godina, jer je imao dosta sličnih krađa iza sebe. Televizori i ostala tehnika često su mu bile na meti - a kako prenosi Independent, pljačkao je skoro uvijek u blizini sopstvenog doma.

"Bramwellove kriminalne aktivnosti su ga konačno stigle", kazao je Robert Berlin, glavni tužitelj. "Nije bitno šta je ukrao ovog puta, bitno je da stalno prelazi granice zakona. Uzeo je šta je želio, ponovo, misleći da će proći bez posljedica. Tako ne može više", dodao je Berlin.

Sudija Robert Miller ga je osudio prvo na šest mjeseci zatvora zbog vrijeđanja suda, a za posljednju krađu i vraćanje kriminalnim aktivnostima - osuđen je ukupno na 22 godine zatvora.

(N1)

Procitano 6235 puta

S5 Box