Vijesti iz rubrike Zanimljivosti
nedjelja, 29 Oktobar 2017 00:00

Svakog drugog dana u Aziji neko postane milijarder

Ocijeni...
(1 glasova)

novacPrvi put je ukupan broj milijardera u Aziji premašio broj američkih. Prema najnovijem izvještaju, tri četvrtine novih milijardera u svijetu potiče iz Kine i Indije.

Većina svjetskih milijardera sada živi u Aziji, prema izvještaju od ukupno 1.550 milijardera koji su sastavili "Ju-Bi-Si i Prajsvoterhauskupers".

Nakon pada 2015. godine, prošlogodišnje bogatstvo milijardera poraslo je za 17 odsto na šest biliona dolara (šest hiljada milijardi). Zbog ekonomske ekspanzije u Aziji u ovom regionu u prosjeku svakog drugog dana neko postane novi milijarder.

Prema trenutnoj stopi razvoja, predviđa se da će Azija takođe prevazići SAD u ukupnom bogatstvu milijardera u naredne četiri godine.

Kina je zabilježila najveći broj milijardera — 609. Nju prati SAD u kojima živi 552 milijardera. Njemačka je na trećem mjestu sa 109, a Indija na četvrtom sa 100.

"Kombinacija geopolitičke stabilnosti u Kini, rastuće kineske cijene nekretnina, troškovi infrastrukture, rastuća srednja klasa i rastuće cijene robe sve ukupno je doprinijelo povećanju bogatstva“, navodi se u izvještaju.

(Sputnjik)

Procitano 8494 puta

S5 Box