Vijesti iz svijeta
ponedjeljak, 27 Decembar 2021 00:00

Erdogan: Kamata bogate čini bogatijima, siromašne siromašnijima

Ocijeni...
(0 glasova)

istanbul1S našim novim ekonomskim programom, brzo se krećemo ka zacrtanom cilju stavljanja Turske među 10 najboljih ekonomija, poručio je Recep Tayyip Erdogan.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je iz Istanbula kako kamata bogate čini bogatijima, siromašne siromašnijima, te najavio kako će razbiti tu mašinu, javlja Anadolija.

Erdogan je u Istanbulu govorio na skupu Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

“Naša borba je borba volje za novim razvojem i progresom protiv onih koji žele uništiti civilizaciju koju predstavljamo i spriječiti napredak naše nacije. Naša borba vrijedna je svakog žrtvovanja, i vremena, i imovine, a isto tako i života kada je potrebno”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Borba koju vodimo je borba da našu viziju 2053. povjerimo našim mladim ljudima koje žele učiniti mankurtima (robovima) otrgnutim od svojih vrijednosti i prošlosti.”
Cilj stavljanja Turske među 10 najboljih ekonomija

Erdogan je govorio o ekonomskim kretanjima u Turskoj kao i rastu inflacije te je još jednom poručio kako su glavni uzročnici visoke inflacije visoke kamate, prenosi Klix.

“S našim novim ekonomskim programom, brzo se krećemo ka zacrtanom cilju stavljanja Turske među 10 najboljih ekonomija.

Kamatne stope čine bogate bogatijima, a siromašne siromašnijima. Prekinut ćemo ovaj ciklus i pustiti naše ljude da ostvare glavni cilj”, rekao je Erdogan.

(Agencije)

Procitano 689 puta

S5 Box