Vijesti iz svijeta
ponedjeljak, 21 Mart 2022 00:00

Kina: Srušio se putnički avion sa 133 osobe

Ocijeni...
(0 glasova)

avionPutnički zrakoplov sa 133 osobe u njemu srušio se u ponedjeljak poslijepodne u planinskom području na jugu Kine, poslavši spasilačke ekipe koje su požurile na mjesto u potrazi za preživjelima.

Avion Boeing 737, kojim upravlja China Eastern Airlines, srušio se u regiji Guangxi, a plamen i dim mogli su se vidjeti kako se dižu s brda, objavile su prve kineske vijesti, pozivajući se na lokalne dužnosnike.

"Trenutno se okupio spasilački tim i približava se", stoji u online izvještaju kineske državne televizije. “Situacija s žrtvama ostaje nejasna.”

Prvi izvještaji govore da se avion srušio u okrugu Teng u Guangxiju dok je letio iz Kunminga, grada na jugozapadu Kine, do Guangzhoua, grada na krajnjem jugu zemlje.

Snimke koje su podijelili kineski korisnici interneta prikazuju gusto pošumljeno brdo u plamenu, dok su se čule eksplozije, ali lokacija snimke nije bila jasna.

Nesreća bi mogla postati jedna od najgorih kineskih avionskih katastrofa u mnogo godina, nakon niza smrtonosnih nesreća 1990-ih.

(6yka.com)

Procitano 1081 puta

S5 Box